27 elokuuta 2019

Digitalisaatio ja tietojohtaminen

Digitalisaatio ja tietojohtaminen

Digitalisaatio ja tietojohtamisen kollegaryhmän jäsenet vastaavat omassa organisaatiossaan digitalisaation hyödyntämisestä. Datan kerääminen, varastointi ja analysointi sekä näistä syntyvät kehityshankkeet, palvelut ja tuotteet kuuluvat tämän ryhmän jäsenten työpöydille.

Digitalisaatio ja tietojohtamisen kollegaryhmässä on koossa joukko digitalisaation hyödyntämisen huippuosaajia, jotka jakavat viimeisintä tietoa ja osaamista omien organisaatioiden nykyisten toimintojen parantamiseksi tai uusien liiketoimintojen kehittämiseksi. Kollegaryhmän ryhmänvetäjän Kari Häyrisen mielestä kyseessä on EGN Suomen kiinnostavin ja yritysten toimintoja mullistavin ryhmä. 

”Tällä kollegaryhmällä on valtava potentiaali, sillä jokainen tulevaisuudessa varteenotettava yritys tarvitsee ihmisiä, joiden profiili sopisi tähän ryhmään”, Kari korostaa.

”Sitä, miten vahvasti digitalisaatio lyö läpi, ei vielä täysin ymmärretä kaikissa yrityksissä. Joillekin digitalisaatio on elinehto, toisille mahdollisuus. Haasteena on, että tällä hetkellä yrityksissä ei ole keskitettyjä rooleja, jotka ottavat laajasti vastuun digitalisaation hyödyntämisestä koko organisaatiossa. Tässä ryhmässä jäsenet haluavat kehittää ja vahvistaa datan hyödyntämistä lisäarvon tuottamisessa ja päätöksenteon tukena. Hankkia ja jakaa osaamista siitä, mitä kaikkea datalla voi tehdä”, Kari jatkaa.

Ala kehittyy jatkuvasti hurjaa vauhtia. Kollegaryhmän ehdoton hyöty digitalisaation hyödyntämiseen ja tietojohtamiseen on se, että aiheeseen vihkiytyneet osaajat jakavat osaamistaan ja aina joku on tietoinen uusista tuulista ja kehitysloikista. Verkoston merkitys on todella suuri.

”Edellisessä tapaamisessa tuli uusi jäsen, joka kävi läpi oman organisaation toimintamalleja. Hän sai heti useita mielipiteitä ja kuuli muiden jäsenten kokemuksia erilaisista alustoista, niiden hyödyistä ja heikkouksista. Kun on ympärillä osaavia henkilöitä, jotka ovat valmiita avoimesti jakamaan omia ajatuksiaan, ei tarvitse tehdä koko evaluaatiota itse, kun joku on jo sen tehnyt. Säästyy aikaa, vaivaa ja rahaa”, Kari kiteyttää.

Kollegaryhmä on monitoimialainen ja siinä tulee esiin sekä B2B- että B2C-näkökulmat. Mukana on sekä teknologian tuottajia, palveluntarjoajia että näiden hyödyntäjiä, joten osaaminen ja kokemukset ovat hyvin laaja-alaisia. Ryhmän toiminta on hyvin konkretiasidonnaista, mutta käsiteltävät aiheet liikkuvat myös trendien ja toimialaa koskevien murrosten ympärillä. Käsiteltyjä teemoja ovat olleet mm. AI & koneoppiminen, datan omistajuus ja datan juridiikka sekä prosessidatan konkreettiset hyödyntämis-caset.

 

Haluatko päästä vahvistamaan omaa osaamistasi digitalisaatio ja tietojohtamisen kollegaryhmässä? Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!

 

Seuraamalla meitä saat tietoa viimeisimmistä katsauksista ja tulevista tapahtumista