19 syyskuuta 2018

EGN jäsenseminaari 2018

EGN jäsenseminaari 2018

Perjantaina 14.9. Finlandia-talo täyttyi iloisesta puheensorinasta ja antoisista keskusteluista, kun EGN Suomen jäsenet kokoontuivat vuosittain järjestettävään jäsenseminaariin. 

Tämän vuoden jäsenseminaarin teemoina olivat tulevaisuus, disruptio ja innovaatiot.

 

EGN - Pyry Kantonen_web_016 (kopio).jpg

Asiantuntevat puhujamme käänsivät inspiroivissa puheenvuoroissaan EGN-verkoston katseet kohti tulevaisuutta. 

"Kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista" – Perttu Pölönen

Ensimmäinen puhujamme keksijä, futuristi, säveltäjä ja startup-yrittäjä Perttu Pölönen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt keräämään kansainvälistä kokemusta ja monitaituri vakuutti jäsenemme omalla puheenvuorollaan. 

Hän on kävelevä esimerkki poikkitieteellisyydestä ja –taiteellisuudesta. Sibelius-Akatemista koulutettu säveltäjä on opiskellut myös eksponentiaalisia teknologioita Piilaaksossa.

Perttu keksi lukioikäisenä Sävelkellon helpottamaan musiikinteorian opetusta lapsille. Keksintö nousi AppStore-kaupassa ostetuimmaksi musiikkiappiksi yli 10 maassa, sai kansainvälistä tunnustusta ja vei nuoren miehen mm. Nobel-juhliin.

Superälyköksikin luonnehdittu Pölönen valittiin luovimmaksi suomalaiseksi Slushissa vuonna 2014. Hän on voittanut Euroopan suurimman nuorille suunnatun tutkimuskilpailun (EUCYS) ja valmistunut Singularity University -tulevaisuusyliopistosta, joka sijaitsee NASAn tutkimuskeskuksessa Kaliforniassa. 

EGN Suomi -Perttu Pölönen.jpg

Disruptio – tuo tämän hetken kuuma peruna on viimeistään jäsenseminaarin jälkeen kaikkien meidän huulilla. Ymmärrämmekö, mitä se todella tarkoittaa ja miten se tulee vaikuttamaan tulevaisuuteemme?

Perttu ravisteli jäseniämme inspiroivassa puheessaan ja esimerkein korosti, miten "kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista". Maailma muuttuu ennennäkemättömän nopealla tahdilla – eksponentaalisesti. Nyt jos joskus on aika miettiä, miten turvata omaa liiketoimintaa. 

”Jos kaikki ajattelee, että sulla on hyvä idea – olet jo myöhässä!” -Perttu Pölönen

"Trendi tulee näkymään kaikilla toimialoilla. Kaikki mikä voidaan digitalisoida, tullaan varmasti digitalisoimaan. Jos yritys ei pysty rakentamaan tulevaisuuttaan jonkun eksponentiaalisen teknologian varaan joku muu tekee sen."

EGN Suomi verkostoseminaari.jpg

Pertun puheenvuoron jälkeen jäsenemme kokoontuivat EGN-verkostotorille tutustumaan kollegoihin, ryhmänvetäjiin ja EGN-verkoston globaaleihin mahdollisuuksiin. Sali täyttyi iloisesta puheensorinasta ja antoisista keskusteluista. Miten hienoa nähdä niin suuri joukko hyödyntämässä verkoston voimaa!

Tällä hetkellä EGN Suomen verkostossa on yli 700 jäsentä 40 eri ryhmässä. Kollegaryhmämme ovat pääosin toimineet pääkaupunkiseudulla, mutta olemme laajentaneet toimintaa myös Tampereelle. Globaalisti EGN-verkostossa on jopa yli 14 000 jäsentä 13 maassa. Miten paljon kokemusta ja eri alojen asiantuntemusta tähän verkostoon mahtuukaan!

 

EGN Suomi Maija Itkonen.jpg

"Se kauranainen" – Maija Itkonen

Toinen puhujamme – ”Se kauranainen” Maija Itkonen kertoi oman tarinansa ja polkunsa kohti menestyksekästä yrittäjyyttä ja bisnestä.

Itkonen on Gold&Green Foods -yrityksen toimitusjohtaja ja innovaatioiden ammattilainen. Hän on puskenut kaupallisiksi tuotteiksi kaksi päällepäin aivan erilaista keksintöä – langattoman latauksen ja Nyhtökauran. Tuotteita yhdistävät kuitenkin kuluttajatrendien haistelu ja perinpohjainen tutkimus teknologian hyödyntämisestä käyttäjäkokemuksen hyväksi.

Maijaa inspiroi tieteidenvälisyys ja ihmisten kanssa toiminen. Hän on opiskellut teollista muotoilua Taideteollisessa korkeakoulussa ja design managementia Helsingin kauppakorkeakoulun IDBM-ohjelmassa. Ennen Gold&Greeniä hän työskenteli Powermat Technologiesin design- ja brändijohtajana. Hänet valitttiin Vuoden Innovaatiojohtajaksi Business Summit 2010 -tapahtumassa Helsingissä.

Puheessaan Maija korosti rohkeutta tehdä ja kokeilla eri asioita. Hän on omalla urallaan yhdistänyt monitieteellisyyden tuomalla designin ja tutkimuksen liiketoiminnan tukipilareiksi. 

Nyhtökauran ensimmäiset erät vietiin käsistä ja tuote nousi viraaliksi ilmiöksi. Ympäristötietoisuus on kasvanut ja uusi kasvisproteiini osui oikeaan saumaan. Maija toi kiinnostavan esimerkin siitä, miten boxin ulkopuolelta voi lähteä haastamaan itselleen uutta toimialaa. Kovalla työmoraalilla ja rohkeudella hän on luonut omat menestystarinansa. 

 

EGN - Pyry Kantonen_027 kopio.jpg

Paikalla oli jäseniä eri kollegaryhmistä ja kaikille yhteiset jäsenseminaarit ovat loistava tilaisuus tutustua kollegoihin ja muihin kollegaryhmiin – verkostoitua. Jäsenillämme on käytössään myös suljettu jäsensivusto Members' Universe, jossa on mahdollisuus hyödyntää verkoston jäsenten ammattitaitoa ja asiantuntijuutta. Kysyä kokemuksista ja jakaa osaamista. 

Yhdessä paremmiksi – joka päivä!

#EGNSuomi

Seuraamalla meitä saat tietoa viimeisimmistä katsauksista ja tulevista tapahtumista