4 helmikuuta 2019

HR-kollegaryhmissä jaetaan osaamista toimialojen välillä

HR-kollegaryhmissä jaetaan osaamista toimialojen välillä

”Ryhmänvetäjänä tavoitteeni on saada aikaan avoin ja luottamuksellinen ryhmä, jossa todella uskalletaan ottaa esille haastavia tilanteita ja kipeitäkin asioita.”

-Kenneth Söderholm, EGN Suomen HR-ryhmien vetäjä

Räätälöidyt HR-kollegaryhmät ja luottamuksellinen ilmapiiri
 

EGN-kollegaryhmät räätälöidään jäsenten johtajuustason ja asiantuntijuuden mukaan. EGN Suomella on kolme HR-ryhmää eri fokuksella, mutta jokainen täynnä todellisia HR-ammattilaisia eri toimialoilta. 

”Ryhmän räätälöinnin osalta tavoitteeni on saada mahdollisimman monta toimialaa edustetuksi. HR on ikään kuin tukitoiminto ja haasteet eri toimialoilla ovat hyvinkin samanlaisia. EGN:n vahvuus on se, että olemme pystyneet tavoittamaan niin monta toimialaa yhteen. Etenkin HR-ryhmissä on koettu suurena hyötynä, että pääsee kuulemaan laajasti muiden kokemuksia – hoivayhtiöistä korkean teknologian yrityksiin", HR-kollegaryhmien vetäjä Kenneth Söderholm kiteyttää.

"Jäsen esitteli oman casen ja sai ryhmän sisältä 15-20 uutta konkreettista ideaa."

EGN-kollegaryhmissä pyritään olemaan jatkuvasti ajanhermolla – jopa aikaa edellä – etenkin niissä teemoissa, jotka jäsenet kokevat ajankohtaisiksi. Kennethin ryhmissä on vakiintunut käytäntö ottaa kerran vuodessa tapaamisiin paikalle ulkopuolinen alustaja kertomaan globaalin hr-tutkimuksen trendeistä. Tämän katsauksen myötä ryhmän jäsenet saavat käsityksen siitä, mitkä ovat HR:n kuumimmat aiheet ja kriittisimmät osa-alueet maailmalla.

”Kerran vuodessa pohditaan isompaa kuvaa. Millaisena ryhmä näkee sen toiminnan tulevaisuudessa, miten itse toimii ryhmässä ja mitkä teemat halutaan käsiteltäväksi. HR:ssä tapahtuu paljon, joten jäsenet valitsevat ja lyövät lukkoon tulevien tapaamisten teemat vain puoli vuotta eteenpäin. HR on hirmu laaja sektori, mutta selkeällä suunnitelmalla varmistamme, että meiltä ei jää mikään osa-alue käsittelemättä vuoden aikana”, Kenneth kertoo.  ​​​​

Kenneth Söderholm EGN Suomi HR-kollegaryhmä.png

Useimmiten ryhmän jäsenet alustavat tapaamiset itse. Vuorollaan kukin jäsen saa oman kollegaryhmän vieraakseen ja voi esitellä omaan työhön liittyvän ajankohtaisen casen. Koska paikalla on ammattilaisia eri toimialoilta, he saavat monipuolista palautetta ja pääsevät pohtimaan yhdessä toiminnan kehittämistä. Luottamuksellisessa ilmapiirissä keskustelun taso nousee hyvinkin avoimeksi ja sen kautta kollegaryhmän todelliset hyödyt vahvemmiksi.

”Esimerkiksi yhdellä jäsenellä oli haaste kouluttaa henkilöstöä digitalisoinnissa. Jäsen esitteli oman casen ja sai ryhmän sisältä 15-20 uutta konkreettista ideaa. Tätä tapaamiset ovat parhaimmillaan! On tärkeää, että uskalletaan avata kipeitäkin asioita ja että tapaamiset pysyvät luottamuksellisina ja avoimina. Siksi räätälöimme ryhmät siten, ettei niissä ole kilpailevia yrityksiä edustettuna”, Kenneth avaa. 

"Jäsenet saavat loppuelämäkseen 20 kollegaa, joiden puoleen kääntyä milloin tahansa."

EGN-ryhmistä saa tarvittaessa apua juuri tämän hetkiseen tilanteeseen. Säännölliset tapaamiset kollegojen kanssa pitävät ajantasalla oman alan teemoissa ja synnyttää elinikäisiä ammatillisia suhteita. Jäsenet saavat loppuelämäkseen 20 kollegaa, joiden puoleen kääntyä milloin tahansa.

EGN Suomen HR-kollegaryhmät

Hr-ammattilaisille on tarjolla kolme kollegaryhmää, jotka on räätälöity jäsenten johtamistason ja asiantuntijuuden mukaan.

Kansainväliset henkilöstöjohtajat -kollegaryhmä

Kansainväliset henkilöstöjohtajat -kollegaryhmässä on pitkän linjan HR-osaajia laajoilla taustoilla ja kokemuksilla. Jäsenet edustavat joko suomalaisia yrityksiä, joilla on ulkomaisia tytäryhtiötä tai globaalien yritysten Suomen edustajia.

"Jäsenet ovat työpaikoillaan todella kiireisiä, mutta priorisoivat tapaamisia kalentereissaan kiireenkin keskellä. Tapaamisissa on erittäin hyvä henki ja avointa kommunikaatiota henkilöstöjohtamisen globaaleista trendeistä ja ajankohtaisista haasteista" Kenneth kertoo.
 

HR-päälliköt ja Business Partnerit -kollegaryhmä

HR-päälliköt ja Business Partnerit -kollegaryhmän jäsenet ovat HR-päälliköitä moninaisilla taustoilla ja kokemuksilla. Jäsenet ovat erittäin aktiivisia ja hakevat jatkuvasti uutta HR-tietoa – haluavat kehittyä todellisiksi HR-asiantuntijoiksi.

"Monet yritykset ovat siirtäneet HR-toimintoja lähemmäksi liiketoimintaa tai pääkonttoreihin keskitettyihin funktioihin. Tässä kollegaryhmässä yhdistyy molemmista tehtävistä jäseniä, jotka tuovat ryhmään omia näkemyksiään. Tapaamisten teemat pysyvät konkreettisella tasolla käsitellen laajasti henkilöstojohtamisen eri osa-alueita. Ikinä ei tiedä mistä itsensä työelämässä seuraavaksi löytää, joten muiden kokemuksista kuuleminen on tulevaisuutta varten kullanarvoista”, Kenneth summaa.

HR-johtajat -kollegaryhmä

HR-johtajat -kollegaryhmä on keskisuurten ja suurten yritysten korkean tason HR-ammattilaisten paikka kehittymiselle ja sparrailulle. Kaikkien jäsenten ammatillinen osaaminen on vahvaa ja tässä ryhmässä toimialat ovat erityisen laajasti edustettuna.

"Kollegaryhmä on kasvanut todella vilkkaisiin keskusteluihin. Kiireiset johtajat kokevat, että EGN-tapaamiset ovat kolmen tunnin keidas, jossa he pääsevät hetkeksi pois kiireen keskeltä ja keskustelemaan kollegojen kanssa. Ja arvostavat sitä todella." Kenneth valottaa.

>>Lue lisää EGN Suomen HR-kollegaryhmistä

 

Sparrailua tapaamisissa ja niiden välillä

"Iso etu jäsenille on EGN:n oma Members’ Universe -jäsensivusto. Jäsensivustolla jäsenet pystyvät sparraamaan myös tapaamisten välillä ja voivat hyödyntää sen erinomaista kyselytoimintoa. Mikä tahansa mietityttääkin voit osoittaa kysymyksen juuri sen alan asiantuntijoille. Saat itse päättää kysytkö apua 14 000 jäseneltä kansainvälisesti vai esimerkiksi vain kaikilta HR-ryhmien jäseniltä. Kyselytoiminnon kautta jäsenet ovat saaneet vastauksia nopeasti pulmaan kuin pulmaan!" Kenneth vinkkaa.

Kenneth Söderholm.png

Kenneth Söderholm

Kenneth on pitkän linjan asiantuntija, jolla vakuuttava tausta HR-tehtävissä mm. ABB:lla ja Fazerilla. Tällä hetkellä hän toimii konsulttina henkilöstötutkimuksiin erikoistuneessa Corporate Spiritissä. EGN Suomen ryhmänvetäjänä hän on toiminut vuodesta 2016 ja fasilitoinut siitä lähtien eri toimialojen HR-ammattilaisia kehittymään yhdessä paremmiksi. 

 

Haluatko kuulla lisää EGN Suomen HR-ryhmistä? 

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä ja autamme mielellämme löytämään juuri sinulle sopivan kollegaryhmän. 

Seuraamalla meitä saat tietoa viimeisimmistä katsauksista ja tulevista tapahtumista