25 kesäkuuta 2019

Hyödynnä verkostoasi – myös työroolin vaihtuessa

Hyödynnä verkostoasi – myös työroolin vaihtuessa

Työpaikan vaihdon tai työroolin muuttuessa verkostoituminen ei useinkaan ole päällimmäisenä mielessä. Toimitusjohtajamme Jonatan Åge Persson kertoo, miksi verkoston ja kollegaryhmien rooli on erityisen tärkeää juuri työuran taitekohdissa. 

Jos toimit kuten suurin osa ihmisistä toimii työpaikan vaihtuessa, haluat ensitöiksesi sopeutua uuteen pestiisi ja ymmärtää työnkuvasi. Siinä vaiheessa harvoin on ensimmäisenä mielessä liittyminen ammatilliseen verkostoon.

Tämä on täysin rationaalinen tapa toimia, mutta kaukana parhaasta mahdollisesta.

Moni näkee verkoston hyödyt vahvoina silloin kun työpaikka on uhattuna tai halu onnistua mahdollisimman hyvin nykyisessä työssä on kova. Hyvin unohdetaan kolmas dimensio: ammatillisen verkoston hyödyntäminen uuden työroolin alkutaipaleella.

Sinut on valittu uuteen tehtävääsi syystä! Sinussa nähdään pilkahduksia visionääristä sekä roimasti innovatiivisuutta ja vahvuuksia suoriutua uudesta roolistasi erinomaisesti. Rooli vaatii asiantuntijuutta, jota sinulta löytyy varmasti.

Uudessa tilanteessa olo saattaa tuntua välillä hyvinkin yksinäiseltä.

Tämän vuoksi, jo aiemmin luomasi ammatillinen verkosto auttaa uuden tehtävän tai roolin haasteissa. Mikäli verkostoa uuden työroolin avuksi ei ole vielä rakentunut, voit myös liittyä kyseisen alan asiantuntijoiden kollegaryhmään. Pääset kysymään verkostostasi tukea omiin ajatuksiisi ja ideoihisi, jotta voit tarttua heti tuumasta toimeen ja ottaa käyttöön parhaat käytännöt.

Jopa parhailla työpaikoilla on haasteensa. Kollegat eivät aina ole yhtä mieltä taidoistasi ja ideoistasi. Yrityksen käytännöt ja säännöt eivät vielä ole täysin tuttuja ja saatat törmätä kerran jos toisenkin lausahdukseen ”näin meillä on aina tehty”. Tuttua vai mitä?

Usein lopputuloksena molemmat, sekä sinä että yritys joutuvat hidastamaan tahtia, tehokkuutta ja sinun panostesi hyödyntämistä.

Molemmat voivat hyötyä

Yleinen totuus on, että uuden työn käynnistäminen täyteen vauhtiin vie aikaa. Tämä ajanjaksoa yritykset haluavat poikkeuksetta lyhentää – vaikka sitä ei useinkaan mainita.

Voit nopeuttaa oman työsi käynnistämistä:

  • Olemalla osa ammatillista verkostoa, josta saat relevanttia sparrausta ja palautetta
  • Liittymällä kollegaryhmään, joka vastaa tarpeitasi
  • Ymmärtämällä, miten voit hyödyntää kollegaryhmääsi

Uusi sukupolvi vaihtaa työpaikkaa yhä useammin

Keskimäärin työskentelemme nykyisin lyhyemmän ajanjakson samassa roolissa tai samassa yrityksessä kuin entisaikaan. Tutkimusten mukaan jopa 50% vastaajista suunnittelee vaihtavansa työpaikkaansa ennen kahden vuoden rajapyykkiä. Trendi on selvästi se, että 90-luvulla syntynyt Z-sukupolvi ei työskentele työsuhteessa, vaan mieluumminkin projektiluontoisissa tehtävissä.

Tämän vuoksi on selvä tarve saada uudet työntekijät perehdytettyä niin nopeasti kuin mahdollista. Samalla myös työntekijöiden oletetaan osoittavan arvonsa nopeasti sekä sopeutumaan ja suoriutumaan työnkuvassa parhaalla mahdollisella tavalla.

Täydellinen suunnitelma

Ensimmäiset 100 päivää ovat elintärkeitä jokaisessa uudessa alussa. Mutta hyvä 100-päivän suunnitelma vaatii tukea.

”Olen nähnyt monien asiantuntijoiden, johtajien ja toimitusjohtajien muuttaneen suunnitelmiaan esitettyään ne ensin EGN-kollegaryhmissä. Kollegaryhmä on objektiivinen ja agendoiltaan vapaamuotoinen. Siellä pystyy todentamaan yrityksen ”sokeat pisteet”.
– Jonatan Åge Persson, toimitusjohtaja EGN

Kollegaryhmäsi tuo esiin kaiken sen mitä olet unohtanut tai mitä olisi viimeistään nyt mietittävä.  

Kollegaryhmä antaa näkemyksen:

  • Mihin sinun tulisi panostaa? Ja mikä vaatii välitöntä toimintaa?
  • Odotusten sovittamiseen
  • Sekä ylhäältä alas - että alhaalta ylös -johtamiseen
  • Toimivaan työskentelyyn johtoryhmän kanssa
  • Onnistuneeseen johtamiseen
  • Työntekijöiden motivointiin

Kollegojesi työpäivät ovat hyvin samanlaisia kuin sinun – jokapäiväisine haasteineen ja mahdollisuuksineen. Jotkut jäsenet ovat jo käyneet läpi heidän ensimmäiset 100 päiväänsä, toiset ovat juuri kulkemassa niitä ja osa vasta aloittamassa – aivan kuten sinä.

Monet johtajat vahvistavat heidän asemaansa keskustelemalla yrityksen suunnitelmista objektiivisen kollegaryhmän, josta löytyy kokemusta. Tällä foorumilla voit puhua vapaasti ja neutraalisti kollegojen kanssa, jotka eivät tuomitse.

”Kyllä, mutta minulla ei ole aikaa siihen”

Uuden työn alkuvaiheessa, useimmat ihmiset haluavat onnistua moitteettomasti.

Päivät kuluvat nopeasti ohjelmien, järjestelmien, sähköpostien ja tapaamisten parissa. Muutaman viikon kuluttua huomaatkin juoksevasi vähintään 120km tunnissa.

Vauhti nappaa nopeasti mukaansa. Työelämän kilpa-ajo alkaa ja vauhtisokeus iskee. Pikajunan vauhdista tipahtaa nopeasti, eikä uusien ideoiden jalkauttaminen ole itsestäänselvää.

Kokemus osoittaa, että inhimillinen ja ammatillinen sparrailu oman perehdytyksen aikana säästää sekä aikaa että rahaa. Tämän vuoksi on luontevaa keskustella kollegaryhmän jäsenyydestä työnantajasi kanssa jo ennen sopimusten allekirjoittamista ja sisällyttää se omaan sopimukseen heti alusta alkaen.

Oikea kollegaryhmä ei vaadi paljoa aikaa. Siinä on enemmänkin kyse kollegojen huomiosta ja mahdollisuudesta esittää suunnitelmiasi etukäteen ja saada niistä palautetta. Joten älä tunne itseäsi yksinäiseksi, tarvitset vain hieman auttavaa kättä. Tämä käsi voi helposti löytyä ammatillisesta verkostosta – omasta kollegaryhmästäsi.

 

Lisätietoa EGN-kollegaryhmistä

Kiinnostuitko EGN-kollegaryhmistä? Meillä on yli 40 kollegaryhmää eri alojen asiantuntijoille ja johtajille. Löydät kaikki kollegaryhmämme täältä

Voit myös jättää yhteystietosi, niin kerromme toiminnastamme mielellämme lisää ja autamme löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan kollegaryhmän.

Seuraamalla meitä saat tietoa viimeisimmistä katsauksista ja tulevista tapahtumista