21 tammikuuta 2021

Paremman työ- ja yksityiselämän tasapaino alkaa johtamisesta

Paremman työ- ja yksityiselämän tasapaino alkaa johtamisesta

Harvard Business Review-artikkelissa Marcello Russo ja Gabriele Morandin käyvät läpi johtamisen merkitystä paremman työ- ja yksityiselämän tasapainon löytämiseen.

Yhä useammat työntekijät etsivät työtä, joka tukee heidän haluaan elää rikasta ja mielekästä elämää niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Yritykset vastaavat kysyntään tarjoamalla yhä laajemman skaalan erilaisia työskentelytapoja. Euroopassa näistä yleisimpiä ovat etätyö, liukuva työaika, nelipäiväinen työviikko ja poissaolovapaat (palkalliset ja palkattomat). Tehty tutkimus osoittaa, että yritysten olisi keskitettävä toimenpiteensä kahteen pääaiheeseen, jos he haluavat luoda terveellisen tasapainon tiimiensä työ- ja yksityiselämälle.

1. Esimiesten kouluttaminen. Työntekijät, jotka työskentelevät kannustavan esimiehen kanssa, joka tarjoaa emotionaalista sekä käytännön tukea ja toimii positiivisena roolimallina kokevat vähemmän työn ja yksityiselämän ristiriitoja.

2. Tavoitteena tukevampi yrityskulttuuri. Esimiesten kannustaminen perheystävällisiin käytäntöihin vaikuttaa välillisesti organisaatiokulttuuriin. Useimmissa italialaisissa yrityksissä vallitseva kulttuuri rakentuu niin kutsutulle "ihanteelliselle työntekijäkehykselle", joka kuvaa työntekijän sellaisena, joka on fyysisesti läsnä toimistolla, käytettävissä 24/7 ja joka on valmis uhraamaan henkilökohtaisen elämänsä työn sitä vaatiessa. 

Monilla meistä on luontainen halu suojella työnarkomaani ​​identiteettejä ja välttää pelkoamme siitä, miltä uusi ja tasapainoisempi ammatillinen identiteetti näyttää. Tämä pelko syntyy suurelta osin siitä, että monet meistä eivät tiedä mitä tehdä, kun emme ole töissä. Tutkijat väittävät, että koska kiinnitämme vähemmän huomiota vapaa-ajan viettämiseen, olemme alkaneet ajatella vapaa-aikaa energian tuhlauksena. Toinen tutkimus esittää, että ylikuormitettu yrityskulttuurimme johtuu osittain nykyaikaisista organisaatioista, joiden epävarmat työntekijät tarvitsevat edelleen objektiivista tietoa kuten työtuntien viikoittaisen määrän osoittamaan arvonsa, panoksensa ja suorituskykynsä. Todellisen ensimmäisen askeleen kohti työ- ja yksityiselämän tasapainoa on siis tapahduttava yksilötasolla.

Lue koko artikkeli täältä.

Seuraamalla meitä saat tietoa viimeisimmistä katsauksista ja tulevista tapahtumista