28 elokuuta 2019

Pomo itse on vastuussa hyvästä johtamisesta

Pomo itse on vastuussa hyvästä johtamisesta

VOU, minulla on mahtava pomo, joka tekee meistä kaikista parempia. Yrityksemme visio on selkeä ja jokainen tietää, mitä omalle vastuulle kuuluu tavoitteiden saavuttamiseksi.

Noh… Olen työskennellyt maailmanlaajuisesti korkeimman johdon kanssa yli 15 vuotta ja hyvin harvoin kuulee näitä sanoja työntekijöiden suusta. Sen sijaan stressitaso monissa yrityksissä on odottamattoman korkealla. Työntekijät etsivät uusia töitä ennen näkemättömän nopeaan tahtiin ja työnteosta tulee entistä tehottomampaa.

Monissa yrityksissä VOU-reaktiot liittyvät ennemminkin työntekijöiden nopeaan vaihtuvuuteen, saavuttamattomiin tavoitteisiin ja epäselviin päämääriin.

Tarpeet johtamiselle muuttuvat jatkuvasti ja esimiesten on otettava entistä enemmän vastuuta kokonaisvaltaisesta johtamisesta. Pomona sinulla on velvollisuus saada nostettua esiin omat taitosi niin työntekijöiden kuin yrityksen johtamiseen.

”Mutta miten?”, saatat pohtia jokseenkin väsyneenä… vuorokaudessa kun on vain 24 tuntia. Niiden tuntien aikana on tehtävä kaikki työpöydällä lojuvat asiat, hoidettava vapaaehtoistyöt, onnistuttava ironman-kisassa, viettää sosiaalista elämää, oltava paras isä tai äiti jne.

Samalla kun sairauslomat lisääntyvät ja työntekijät vaihtavat toiseen yritykseen, saatat ajatella, että nyt on aika keskittyä kirjoihin, artikkeleihin ja kursseihin kehittyäksesi paremmaksi johtajaksi.

Kyllä! Tee ihmeessä niin, jos sinulla todella on aikaa.

Tai vaihtoehtoisesti voit tehdä sen itsellesi helpommaksi – aivan kuten 14 000 muutakin johtajaa, jotka ovat liittyneet EGN-kollegaryhmiin. EGN on maailmanlaajuinen kollegaryhmien konsepti, joka on keskittynyt viimeisen 30 vuoden ajan kehittämään johtajia. Me tiedämme, mistä puhumme.

Vuosikymmenien kokemuksen pohjalta voimme osoittaa, että kollegaryhmä on ajallisesti tehokkain tapa kehittää johtamista. Kollegaryhmän jäsenenä saat ympärillesi oman tasoisiasi johtajia, joiden kanssa pääset sparrailemaan ajankohtaisista teemoista.

Kaikki mitä sinulta vaaditaan, on päätös ja halu kehittyä johtajana. Ammatillinen kehittyminen tapahtuu keskustelemalla kollegojesi kanssa ja heijastamallla heidän kokemuksia omaan työhösi. Johtamistaitosi vahvistuvat ja vältyt muiden kokemusten pohjalta toistamasta heidän tekemiään virheitä.

Johtajaksi tullaan vahvan ammattitaidon myötä

Yleisesti, ammattitaitoisista kauppiasta, lakimiehistä, insinööreistä, tuotantohenkilöistä, lääkäreistä jne. tulee johtajia. Vuosien varrella heillä ei ole ollut aikaa – tai heille ei ole annettu aikaa – kehittää johtamistaitoja samassa suhteessa ammattitaitoonsa.

Mikään ei ole tehokkaampi tapa kehittyä hyväksi johtajaksi kuin liittyminen kollegaryhmään, jossa voi avoimesti antaa ja vastaanottaa vinkkejä ja neuvoja. Oma ammattitaito vahvistuu luottamuksellisessa ympäristössä, jossa ei ole politiikkaa eikä tuomitsemista.

Jäsenyytesi kautta saat käyttöösi muiden jäsenten useiden vuosisatojen työkokemukset. Ryhmätapaamisten lisäksi voit hyödyntää verkostoasi Members' Universe- jäsensivustolla, jossa voit kysyä keneltä tahansa EGN-jäseneltä mitä vain arkipäivän työhön, strategiseen kehittämiseen tai mihin tahansa työsi kannalta merkittävään haasteeseen.

Olisin yllättynyt, mikäli tämä kaikki osaaminen ei auttaisi sinua ja sinun työsi kehittämistä. Voit testata omia strategioitasi ja ideoitasi, mutta samalla myös tarjota omaa osaamistasi muiden jäsenten hyödynnettäväksi.

Kollegaryhmä on yksinkertaisesti tehokkain koulutus käytäntöä varten – myös ajallisesti.

Verkostoituminen ei ole vapaa-aikaa. Se kannattaa ottaa oman kehittymisen kannalta vakavasti ja suunnitella, miten voit hyödyntää verkostoasi mahdollisimman tehokkaasi. Voit tuoda omat aiheesi ja haasteesi muiden kollegojen kanssa käsiteltäväksi ja saat useita kokemuksia samojen teemojen ratkaisuista. Et toista muiden tekemiä virheitä, vaan säästät aikaa ja rahaa tekemällä kerralla oikeat päätökset.

Pääpointtina todettakoon että, ero hyvän ja huonon johtamisen välillä on hyvin selvä. Huonot johtajat lisäävät stressiä, nostavat sairauspäiviä, tehottomuutta ja työpaikan vaihdoksia. Hyvät johtajat puolestaan optimoivat mahdollisuuksia, tekevät hyviä päätöksiä ja hyötyvät muiden kokemuksista.

 

Mikä on EGN

EGN tuo ihmiset yhteen. Se on ja on ollut yrityksen tavoite viimeisen 27 vuoden ajan. Tänä päivänä EGN on maailmanlaajuinen kollegaryhmien verkosto, jossa on yli 14 000 jäsentä 15 maassa.

Yhdessä me edustamme yli 8000 yritystä ja jopa 70 eri työnimikettä. EGN on on ammatillinen kollegaryhmä, jonka jäsenet jakavat kunnianhimoisen tavoitteen tulla yhdessä paremmiksi – joka päivä.  

Seuraamalla meitä saat tietoa viimeisimmistä katsauksista ja tulevista tapahtumista