20 syyskuuta 2019

Tunnelmia EGN-jäsenseminaarista

Tunnelmia EGN-jäsenseminaarista

EGN Suomen viestintäjohdon jäsenet, Palmia Oy:n viestintä- ja markkinointijohtaja Henna Mikkonen-Kemppainen ja Kekkilä-BVB Oy:n vastuullisuudesta, viestinnästä ja brändeistä vastaava johtaja Nina Kinnunen osallistuivat tämän vuoden jäsenseminaariin.

Henna Mikkonen-Kemppainen ja Nina Kinnunen ovat olleet EGN:n viestintäjohdon kollegaryhmässä parisen vuotta ja innostuivat osallistumaan omien tapaamisten lisäksi tänä vuonna Musiikkitalolla 18.9.2019 järjestettyyn kaikkien EGN-jäsenten yhteiseen jäsenseminaariin. Viestintäjohtajat kertovat tunnelmistaan tämän vuoden seminaarista ja parhaita kokemuksiaan omasta kollegaryhmästään. 

Mieleenpainuvimmat puheenvuorot ja ajatukset tämän vuoden seminaarista:

”Itse edustan tuota B2B-liiketoimintapuolta ja sitten tavallaan puhe siitä, miten julkisissa hankinnoissa ajatellaan kestävää kehitystä tukevista tekemisistä ja toimenpiteistä yrityksissä. Tämän tyyppinen puhe, mitä oli Telian Anne Larilahden puheenvuorossa. Se jäi mieleen ja pohdituttamaan itse asiassa aika paljonkin.

Kuka loppupeleissä tekee päätökset siitä, että yrityksen tulee toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti? Onko se julkista hankintaa tekevä taho vai onko se kuitenkin kuluttaja, joka siellä loppu viimein nauttii siitä tuotteesta tai palvelusta, jota se yritys tarjoaa? Mistä se vaade kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan pitäisi lähteä? Onko tilaaja asiakkaasta vai sieltä kuluttajasta, joka monesti on ihan viimeisenä siellä ketjussa. Tämä oli mielestäni mielenkiintoinen pointti mietittäväksi." Mikkonen-Kemppainen pohdiskelee. 

”Kaikki kolme tämän päiväistä puheenvuoroa olivat oikein hyviä. Sanna Perkiö toi esiin, sen miten yrityksillä on vastuu lähteä luomaan ekosysteemejä, jotka tukevat luonnon toimintaa. Perinteisesti kun luonto on mahdollistanut ekosysteemejä, jotka tuovat ihmisille mahdollisuuksia ylipäätään elää täällä maapallolla. Mielenkiintoisena yllätyksenä hän mainitsi turpeen, joka on esimerkiksi meillä Kekkilässä se oleellinen kasvualusta. Perkiö pohti, miten turvetta pystyy hyödyntämään yhä ekologisemmalla tavalla ja millainen osa se on tätä luonnon ekosysteemiä. Se osui omaan toimikenttään ja oli sikäli tosi mielenkiintoinen ja innostavaa, että myös hän näki meillä toteutuneen strategisen muutoksen. Se oli tietenkin positiivinen asia!

Ja Telian työ oli vaikuttavaa. Esimerkiksi se, että heillä on 700 lapsesta koostuva neuvonantajapaneeli. Oli mahtavaa kuunnella tällaisia innostavia esimerkkejä.” Kinnunen hehkuttaa. 

Parasta omassa kollegaryhmässä

”Ihan jos yhdellä sanalla, niin vertaisnäkemys. Sellainen yhteisten näkemysten jakaminen. Varmasti myös se, että edustetaan niin erilaisia toimialoja. Aina on hyödyllistä peilata eri toimialoilla toimivien ihmisten kanssa niitä tekemisiä ja asioista, ettei oma ajattelu mene liian suppeaksi ja pelkästään siihen omaan toimialaan ja siitä lähteväksi. Se on ollut paras anti ja etenkin, koska se on ollut jatkuvaa kun jokaisessa tapaamisessa saa uusia ideoita.”
Mikkonen-Kemppainen kuvailee viestintäjohdon kollegaryhmän toimintaa.

”Juu, siis todellakin se vertaistuki. Heti kun aloitti ryhmässä tuntui kuin ois kotiin tullut. Ihmiset on aika saman henkisiä ja ymmärtää toisten haasteita hyvin. Ryhmäläiset pystyvät heittämään kiinnostavia uusia näkökulmia, koska itse ei aina välttämättä näe kaikkia niitä mahdollisuuksia, mitä toiset voivat tuoda esiin. Etenkin kun he ymmärtävät sitä toimintaympäristön missä toimii, niin on ollut kyllä tosi antoisaa olla siinä ryhmässä.” Kinnunen komppaa kollegaansa.

 

Haluatko sinä mukaan oman alasi asiantuntijoiden EGN-kollegaryhmään? Pääset tutustumaan kaikkiin kollegaryhmiimme täältä

Jätä rohkeasti yhteystietosi, niin autamme mielellämme löytämään parhaiten juuri sinun tarpeitasi vastaavan kollegaryhmän. 

 

Seuraamalla meitä saat tietoa viimeisimmistä katsauksista ja tulevista tapahtumista