4 kesäkuuta 2019

Työn merkityksellisyys kasvaa – onko HR valmis?

Työn merkityksellisyys kasvaa – onko HR valmis?

EGN Suomen ensimmäinen HR-aamupäiväseminaari tarjosi EGN:n HR-kollegaryhmien jäsenille sekä niistä kiinnostuneille HR-asiantuntijoille aimo annoksen tuoreita ajatuksia työn merkityksellisyydestä ja mielekkyydestä. 

EGN Suomen ensimmäisessä aamupäiväseminaarissa HR-ammattilaiset kokoontuivat työn merkityksellisyyden äärelle. Aamupäivän aikana kuultiin kolme kiinnostavaa ja hyvin erilaista näkökulmaa ajankohtaisesta merkityksellisyyden teemasta. Paikalla oli EGN-jäseniä kaikista kolmesta HR-kollegaryhmästä (HR-johtajat, Kansainväliset HR-johtajat ja HR-päälliköt & Business Partnerit) sekä ulkopuolisia aiheesta kiinnostuneita HR-ammattilaisia.  

Eleganttisessa miljöössä järjestetty seminaari varattiin hetkessä loppuun. Kiinnostavat puhujat ja ajankohtainen aihe houkuttelivat HR-ammattilaisia kuulemaan alan asiantuntijoiden näkemyksiä ja konkreettisia kokemuksia työn merkityksellisyyden löytämiseksi. Paikalle selviytyi läpi sateisen Helsingin asiantunteva joukko HR-alan ammattilaisia.

"Aihe oli todella ajankohtainen ja kiehtova."

HRM Partnersin toimitusjohtaja Paula Kilpinen aloitti aamupäivän ponnekkaasti puhumalla siitä, miten kyvykkyydet mahdollistavat merkityksellisen ja vastuullisen liiketoiminnan. Työssään laajasti strategisiin kyvykkyyksiin sekä kyvykkyyksien ja osaamisen kehittämiseen ja johtamiseen pureutunut Kilpinen antoi laajan katsauksen työn merkityksellisyydestä. Työelämän murroksen, kyvykkyyksien, vastuullisuuden ja merkityksellisyyden yhteensovittaminen on eräänlainen palapeli, jonka kokoamiseen Kilpinen antoi vankan kokemuksen vahvistamia näkemyksiä. 

IMG_0288 2.jpg

Konkreettista ja teoreettista näkökulmaa teemaan antoi Terveystalon organisaatiopsykologi ja Meaningful Work Finland ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Sahimaa. Työn merkityksellisyyttä omassa gradussaankin tutkinut Sahimaa pohti puheenvuorossaan sitä, miten ihmisiä ja organisaatioita voidaan auttaa merkityksellisen työn äärelle?

Työn merkityksellisyys on Sahimaan mukaan kokonaisvaltaista ja toimii organisaation menestystekijänä. Työn merkityksellisyys leikkaa läpi koko skaalan yksilötason kokemusmaailmasta, organisaatiotasolle ja aina keskusteluun yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta, etiikasta ja hyveellisyydestä. Näin ollen organisaatioissa hän kehotti johtajien välittämään, valtuuttamaan, viestimään ja viitoittamaan tietä omalla esimerkillään.

Jennifer Paatelainen.jpg

Aamupäivän viimeisessä puheenvuorossa EGN Suomen HR-johtajat -kollegaryhmän jäsen ja Unileverin HR Country Lead Jennifer Paatelainen avasi ovea Unileverin Purpose-matkalle. Reilu vuosi sitten alkaneelle matkalle kutsuttiin mukaan koko Unileverin henkilöstö. Tähän mennessä yli 80% yrityksen työntekijöistä on ollut mukana Purpose-työpajoissa ja löytänyt oman kompassinsa ja ymmärryksen siitä, miten oman merkityksellisyyden voi yhdistää työhön. 

Puheenvuorossaan Paatelainen kertoi konkreettisia vinkkejä, miten Unilever on pystynyt rakentamaan koko organisaation mukaan temmanneen Purpose-matkan. Kynät sauhuten paikalla olleet HR-ammattilaiset kirjasivat muistiin, miten pystyisivät hyödyntämään samaa myös omassa organisaatiossa. Varmasti myös muissa organisaatioissa tullaan Jenniferin innoittamana etsimään jokaisen omaa "purposea" tulevaisuudessa. 

IMG_0345 2-2.jpg

Aamupäivä tarjosi yli 60 HR-asiantuntijalle mahdollisuuden kuulla asiantuntevia puhujia, verkostoitua ja kuulla EGN Suomen toiminnasta. Puheenvuorojen päätteeksi muodostetuissa pienryhmissä aiheeseen päästiin pureutumaan entistäkin syvemmin, kun jokainen sai tuoda omat ajatukset kuuluviin ja sparrailla yhdessä muiden alan asiantuntijoiden kanssa. 

"Kiitos oli erinomainen tilaisuus ja hyvällä tavalla hiukan erityyppiset puhujat, jotka tulivat samaan aiheeseen hyvin eri kulmista."

HR-seminaari oli ensimmäinen EGN Suomen järjestämä aamupäiväseminaari, johon kutsuimme kollegaryhmiemme ulkopuolisia alan asiantuntijoita. Huiman kiinnostuksen vuoksi konseptia tullaan varmasti laajentamaan myös muihin EGN Suomen kollegaryhmiin

EGN-jäsenten kommentit HR-aamupäivästä

 

Seuraamalla meitä saat tietoa viimeisimmistä katsauksista ja tulevista tapahtumista