12 elokuuta 2019

Vertaistukea johtoryhmätason johtajille

Vertaistukea johtoryhmätason johtajille

Kokeneet johtoryhmätason johtajat kokoontuvat säännöllisin väliajoin jakamaan ammatillista osaamistaan, kokemuksiaan ja kehittämään taitojaan EGN Suomen johtajat -kollegaryhmässä.

EGN Suomen Johtajat-kollegaryhmässä on edustettuna vakuuttavia yrityksiä ja korkean luokan tehtävissä toimivia johtajia. Ryhmällä on strateginen lähestymistapa tapaamisissa käsiteltäviin teemoihin, mutta maanläheisiä aiheitakaan ei kaihdeta. Ylätason teemat tuodaan tähän päivään ja tämän päivän tekemiseen. Johtajien kollegaryhmän viimeisimpien tapaamisten teemoja ovat olleet mm. strategian jalkauttaminen ja digitaalisten liiketoimintamallien konseptointi.

Erityisen vaikutuksen ryhmänvetäjä Jouni Lojanderiin on tehnyt ryhmän jäsenten avoimuus. ”Jäsenten edustamien yritysten strategiatyöt on varmasti tehty huolellisesti. Silloin kun noin 15 johtajaa jakaa avoimesti, miten on tehty, miten on suunniteltu ja mitä on otettu huomioon, tieto, osaaminen ja ymmärrys laajenee jokaisella ryhmän jäsenellä. Jäsenet jakavat hyvin avoimesti omia kokemuksiaan ja haasteitaan, mikä vahvistaa ryhmän luottamusta ja keskustelujen syvällistä tasoa”, Jouni kiteyttää.

”Ahaa, tolleekin voi tehdä!”

Jokaisella jäsenellä on vahva kokemus ja teoreettinen osaaminen. Kollegaryhmästä jäsenet tulevat hakemaan uusia virikkeitä, toimintatapoja ja ideansiemeniä siihen mitä lähteä tekemään seuraavaksi. Jäsenet jakavat kokemuksiaan erilaisten toimintamallien ja menetelmien hyödyntämisestä omassa organisaatiossa. Analyyttisina ihmisinä johtajat kaipaavat paljon tietoa päätöksenteon tueksi, joten kollegojen tuki on lähes korvaamatonta.

”Tapaamisissa on käyty aitoa ja hyvää keskustelua siitä, mitä kokemuksia on ollut esimerkiksi tietyn strategian jalkauttamisessa ja jaettu keinoja karikoiden välttämiseksi. Jäsenet pääsevät hyödyntämään muiden samalla tasolla työskentelevien ammattitaitoa ja kokemuksia oman toiminnan kehittämiseksi. Monta kertaa kuuluu lausahdus: Ahaa, tolleekin voi tehdä! Hyviä esimerkkejä ovatkin tapaamiset, joissa jäsenten välisen keskustelun päätteeksi toinen jäsen pystyy tarjoamaan konkreettista apua toisen haasteeseen. Se on sitä parasta antia kollegaryhmistä ja EGN-verkostosta!” Jouni jatkaa.

Johtajat -kollegaryhmässä eri toimialat ovat edustettuina hyvin laajasti, mikä laajentaa näkökulmia entisestään. Ryhmä tapaa viisi kertaa vuodessa ja käsittelee yhdessä valitsemiaan ajankohtaisia teemoja.

Haluatko mukaan Johtajat-kollegaryhmään hakemaan inspiraatiota omaa ammatillistasi tasoa vastaavilta ammattilaisilta? Jätä rohkeasti yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä ja kerromme lisää.

 

 

 

Seuraamalla meitä saat tietoa viimeisimmistä katsauksista ja tulevista tapahtumista